Kort om eventet
Fremtiden handler om at skabe værdi på flere bundlinjer. Social bæredygtighed er en af de bundlinjer, vi skal være sammen om. Det handler bl.a. om at skabe værdi med mennesker, gennem mellemmenneskelige relationer og med lokale steder.
Men hvordan gør vi det sammen og på tværs, når vi ofte er bundet til hver vores silo, faglighed og mål? Og hvordan mobiliserer vi aktører, vi reelt set ikke har den formelle magt over? Kan vi så skabe social impact?
Hvis du som offentlig leder vil gå ind i den opgave, kræver det en transformation af din ledelsesopgave, så den går fra at handle om at planlægge, dokumentere og koordinere, til nu også at dreje sig om at finde nye og endnu ikke kendte løsninger.
Sociale og bæredygtige løsninger betyder, at borgerne bliver inddraget, ligesom ressourcer, der er knyttet til de konkrete steder, hvor der bygges, bliver det. Det er en ledelsesmæssig udfordring, og det bliver lederens opgave at skabe resultater på tværs af siloer samt at facilitere og finde rum til, at borgerne kan bidrage og opdage nye løsninger.
Hør, hvordan Kommunernes Landsforening og Københavns Kommune griber den opgave an. Og få forskningens bud på, hvordan du kan styrke din ledelse og din organisations kapacitet til at gennemføre bæredygtige tiltag i den offentlige sektor.
Program
16.30 |
Velkommen |
MPG-underviser Christa Breum Amhøj byder velkommen. Hun er dagens ordstyrer og er optaget af, hvordan ledelse af eksperimenter muliggør frisættende mønsterbrud, der kan gentænke relationer, organiseringsformer og værdiskabende lederskab. |
|
16:35 |
Bliv klar til at lede sociale og bæredygtige løsninger |
Du får 3 forskellige perspektiver på, hvordan du kan gribe ledelsesopgaven an, når borgere og steder skal inddrages i udviklingen af bæredygtig social arkitektur. Du kan møde:
Mette Kilde Corfitzen, der er byggechef i Byggeri København i Københavns Kommune, fortæller, hvordan kommunen arbejder med at lede på tværs af siloer og skabe løsninger sammen. Hun vil også fortælle om Kildevæld Kulturcenter, og hvordan sambrug og transformation af fysiske rammer er en væsentlig dagsorden i kommunen. Særligt mellem skole og kultur er der flere gode eksempler på, at der skabes en øget værdi for borgerne, når kommunen anstrenger sig for at finde de gode samskabte løsninger. Men det kræver ifølge Mette Kilde Corfitzen helt klart noget mere og andet af både ledere og medarbejdere at skulle rumme og facilitere en langt mere omfattende idéudviklings- og inddragelsesproces. Hør hendes bud på, hvordan du kan gribe sådan en opgave an.
Susanne Nørlund Munk er chefkonsulent i klimaafdelingen under Kommunernes Landsforening, og hun vil blandt andet fortælle, hvordan klimaplanerne i kommunerne netop handler om at skabe social bæredygtighed og lokal bærekraft. Opgaven er ikke alene at minimere CO2-aftrykket, men også for eksempel at skabe helt nye former for grønne jobs, fødevareforsyninger mm.
Susana Borrás er professor på CBS, underviser på MPG og hun forsker i, hvordan innovationspolitikker skabes og implementeres. Bæredygtighed er her centralt, og Susana Borrás argumenterer for, hvorfor bæredygtighed kalder på transformation, og hvordan du kan styrke din ledelse og din organisations kapacitet til at gennemføre bæredygtige tiltag i den offentlige sektor. |
|
18:25 |
Din vej videre og tak for i dag |
Du får tre korte steps til at komme igang på MPG, og vi er klar til at svare på dine spørgsmål. Vi fortæller også om næste MPG-event. |