De minimum to års relevant erhvervserfaring er et adgangskrav til HD2 på linje med en adgangsgivende uddannelse. Det er derfor ikke muligt at "mangle" relevant erhvervserfaring eller at få dispensation herfor.
Det er derfor meget vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad der i denne sammenhæng gælder som gyldig erhvervserfaring, samt hvordan du dokumenterer den korrekt:
- Erhvervserfaringen skal være erhvervet efter eller sideløbende med adgangsgivende eksamen*.
Erhvervserfaring forud for den adgangsgivende eksamen medregnes normalt ikke. Erhvervserfaringen tæller frem til den næste studiestart på HD2. - De minimum to års relevant erhvervserfaring kan sammenstykkes af flere ansættelsesforhold, og det kan bestå af både fuldtids- og deltidsarbejde.
- Deltidsarbejde defineres ved minimum 15 timer i gennemsnit om ugen. Ansættelser på mindre end 15 timer i gennemsnit om ugen medregnes derfor ikke.
- Vi beregner erhvervserfaring på baggrund af antal måneders fuldtids-/deltidsarbejde. Man kan ikke anvende et årsgennemsnit af det samlede timeantal.
- Relevant erhvervserfaring indebærer, at der er tale om beskæftigelse, der giver indblik i en virksomheds økonomiske/organisatoriske funktioner. Elevuddannelser og praktikperioder, der foregår under eller efter den adgangsgivende eksamen, kan medregnes.
- Selvstændigt arbejde kan medregnes som gyldig erhvervserfaring.
* Har du ikke opnået to års relevant erhvervserfaring efter eller sideløbende med din adgangsgivende eksamen, men har relevant erhvervserfaring fra tidligere, kan du søge om RKV for erhvervserfaring. Dog er det stadig et krav, at du samlet set har to års relevant erhvervserfaring som defineret her.