Få en bredere forståelse for hvad strategiimplementering er. Lær hvordan og hvad der skal til for at få mest ud af de ressourcer, som du allerede bruger.
Hør Søren fortælle om fagets indhold:
Dit udbytte
- Indsigt i kritiske tilgange, der kan forbedre succes for effektiv implementering i egen praksis.
- Forståelse af forskellige teoretiske perspektiver på implementering af strategier
- Viden om konkrete metoder til at implementere strategier
- Refleksion over egen implementeringspraksis
Om faget
Begrebet Strategiimplementering har meget til fælles med forandringsledelse og dækker over en hel række aktiviteter, der i forvejen foregår i organisationer, men ved at kalde aktiviteterne for implementering knyttes aktiviteterne an til et strategidokument. Implementering er dog mere end projektledelse og formulering af KPI’er. Det handler om, hvordan strategier bliver oversat i organisationer, hvilke barrierer og drivere, der findes, samt de involveredes syn på, hvad implementering er og hvordan det foregår.
På Strategiimplementering i praksis vil dine erfaringer blive koblet sammen med de teoretiske perspektiver. For at skærpe dine egne erkendelser, vil faget også indeholde kritik af de eksisterende perspektiver ud fra, hvilke blinde vinkler og fejlslutninger, der findes. På faget bliver du også klogere på, hvordan der skabes rolleklarhed i implementeringsprocesserne.
Sidst men ikke mindst skal vi tale om oversættelse, der er den oversete fase i implementering. Her vil lederen som oversætter, samt oversættelseskvalitet, kompetencer og arbejdsforhold blive gennemgået og diskuteret.
Temaer
- Hvad er implementering?
- Hvornår er noget implementeret?
- Hvilke muligheder findes der for at forbedre implementeringen i organisationer?
- Hvad modarbejder implementering?
Læringsform
Faget er tilrettelagt som en kombination af forelæsninger, diskussioner og arbejde med små opgaver og refleksionsøvelser.
Eksamen
Skriftlig synopsis på 3-5 sider. Mundtlig eksamen med underviser og intern censor (30 min. inkl. votering).