I faget udforsker vi forskningen om afstande i arbejdslivet for dermed at forstå, forklare og forbedre udfordringer og muligheder når vi arbejder sammen på afstand af hinanden.
Hør Peter fortælle om fagets indhold:
Dit udbytte
- Opdateret viden om forskningen i afstande i arbejdslivet.
- Forståelse for hvordan og hvorfor afstande påvirker arbejdslivet.
- Forståelse for hvordan afstande i arbejdslivet bedst muligt kan organiseres og ledes.
- Værktøjer til at lede og organisere permanente eller midlertidige afstande i form af fx hybridarbejde.
Om faget
I dag arbejder langt flere oftere hjemmefra end før de massive hjemsendelser i 2020-2021. Pandemien har således på mange måder ændret vores arbejdsopfattelse og dermed de måder vi i dag kan og vil organisere og lede arbejde på. Med andre ord er hvad der kaldes for distancearbejde, hjemmearbejde, virtuelt arbejde og hybridarbejde for alvor blevet en del af mange organisationers arbejdshverdag. Men hvordan har afstande i arbejdslivet indflydelse på arbejdsmotivation, gruppedynamikker og ledelsesopgaver? Vi diskuterer bl.a. hvad afstand er og gør, hvorvidt ansigt-til-ansigt interaktioner er bedre end fx online møder, hvordan hyppigere afstand mellem ansatte kan være både godt og skidt for det sociale fællesskab, og hvad vi egentlig gør med de mange kontor kvadratmeter der oftere end tidligere står tomme, fordi mange netop arbejder hjemmefra. Derudover præsenteres viden og værktøjer til bedst muligt at understøtte det hybride arbejde i form af balancen mellem nogle dage at være til stede på arbejdspladsen, og andre dage at arbejde fx hjemmefra.
Temaer
- Hybridarbejde.
- Hjemmearbejde.
- Hvordan afstande påvirker motivationen.
- Hvordan afstande påvirkertilrettelæggelsen og udførslen af arbejdsopgaver.
- Ledelse på afstand.
Læringsform
Faget afvikles over tre dage, hvor undervisningen foregår på CBS, Dalgas Have. Den første dag er en hel dag på CBS, på den anden dag mødes vi indtil kl. 13 og herefter er der online (pre-recorded) undervisning (som kan tilgås når som helst), og den tredje dag mødes vi indtil kl. 13.
Eksamen
Eksamen er en portfolio-eksamen, som består af to dele:
- Produktion af en podcast eller video, hvor du med udgangspunkt i relevante dele af pensum præsenterer, analyserer og diskuterer hvilke udfordringer i egen organisation hybridarbejde rummer, og hvordan disse udfordringer bedst muligt kan håndteres. Varigheden af produktionen skal være 10-15 minutter. Denne produktion bør også kunne rundsendes til relevante aktører i egen organisation (vægter 50% af karakteren).
- En skriftlig case-besvarelse på maksimum 5 sider. Du får udleveret en case, og skal ud fra relevante dele af pensum skriftligt besvare casen (vægter 50% af karakteren).
Der er ingen mundtlig eksamen.